fbpx

STUDIER OG FORSKNING PÅ AMINOSYREN L-SERIN

L-serin DNA

Over flere tiår har det vært igangsatt og gjennomført ulike studier og forskningsprosjekter rundt aminosyren L-Serin og dens betydning for kroppen vår

Opprettholder nødvendige funksjoner og beskytter hjernen mot svekkelser

L-serin er en aminosyre som finnes naturlig i kroppen. En aminosyre som kroppen er avhengig av for å kunnne fungere optimalt og for å kunne opprettholde viktige funksjoner i hjernen og sentralnervesystemet.

I en dokumentarfilm, vist på norsk TV, har Forskeren Paul Alan Cox belyst, forsket og kommet frem til hvor viktig L-serin er for å beskytte hjernen mot svekkelser og utfordringer som kommer med alderen.

L-serin får du normalt i deg via maten du spiser. Å ha et ideelt og perfekt kosthold med fokus på å få i seg nok L-serin er dessverre ikke så lett for alle, derfor kan et kosttilskudd med L-Serin være et godt hjelpemiddel og tilskudd til et ellers variabelt kosthold som de fleste av oss har. På oppdrag fra Mattilsynet i Norge har vitenskapskomiteen for Mattrygghet konkludert med at det er trygt å innta L-serin som kosttilskudd.

Nervesystemet

Revolusjonerende forskning - få et lang og sunt liv

Det fremkommer i dokumentaren at innbyggerne i det Japanske øysamfunnet Okinawa når en mye høyere levealder en de fleste andre steder i verden. Ikke nok med det så holder de seg friskere og sprekere enn de fleste.  Forskeren Paul Alan Cox mener dette skyldes først og fremst det høye innholdet av L-Serin i maten de spiser.

Kan de ha funnet løsningen på aldersrelaterte utfordringer?

Den amerikanske forskeren Paul Alan Cox har sammen med et team av forskere fra bl.a. Sverige, USA og Australia brukt 15 år på å finne svaret.

Det finnes et sted hvor overraskende mange blir over 100 år gammel og ikke nok med det, befolkningen holder seg usedvanlig friske. Denne øya, som heter Okinawa og ligger utenfor Japan, er et sted hvor forskerne har prøvd å finne ut hvorfor det er slik.  Hvorfor har  befolkningen har en høy gjennomsnittsalder og hvorfor holder de seg så friske.

Forskerteamet kom frem til at dette måtte ha noe med hva de spiser eller drikker å gjøre. ​

Det spesielle for akkurat befolkningen på øya Okinawa, var at de spiser for det meste mat fra naturlige råvarer som ikke er prosessert. Osten «tofu» står for store deler av kaloriinntaket.

Forskjellen mellom maten de spiser på øya Okinawa og den maten vi spiser i resten av verden var overraskende. Forskerne fant ut at kostholdet inneholdt en mye større mengde av aminosyren L-serin enn i resten av verden.

Mengden L-serin de hadde i kosten var oppsiktsvekkende. På godt norsk kan vi si at kostholdet var proppfullt av L-serin og det var meget interessant for forskerne å se at store deler av befolkningen hadde et langt liv, holdt seg friske både fysisk og psykisk.

Forskning l-serin

Mer en 15 år med forskning på L-Serin

Det finnes flere grunner til at L-Serin-aminosyren har fått mer oppmerksomhet i senere tid. Om du ser på andre artikler på siden vår, så finner du henvisninger til grunnleggende forskning på kostholdet til beboerne på den japanske øygruppen Okinawa

Forskningen viser at de får i seg mye L-Serin, og at de blir eldre og holder seg friske, både i kropp og hode. Forskerne mener at L-Serin kan være en medvirkende faktor til deres gode helse, siden mye maten som spises i regionen er rik på kilder til denne aminosyren.

Japanerne er kjente for å være en meget sunn og frisk folkegruppe, noe som allerede ble stadfestet med det første internasjonale studiene på begynnelsen av 1980-tallet. Kombinasjonen av mye ris, fisk, soya, tare og grønnsaker i kosten, sammen med et godt helsevesen og en moderne levestandard, har ført til at japanere generelt blir meget gamle.

Om vi isolerer disse medvirkende faktorene leder folk fra Okinawa likevel. Kanskje spiser de mer fisk, og ernærer seg mer fra sjøen, siden de bor på en mindre øy? Forskergruppen gav spesiell oppmerksomhet til en type tare som spises som grønnsak eller salat til maten. Denne var nemlig stappfull av Serin. Det er kanskje ikke det eneste svaret på gåten om hvorfor Okinawa leder an med så mange friske og raske 100-åringer, men det er meget mulig at denne viktige aminosyren gir oss deler av løsningen.

L-serin Okinawa

L-Serin og mineralet Sink kan beskytte

Utdrag fra publisert artikkel fra TV-Helse sier noe om hvor viktig det er å ha nok L-serin i kroppen:

Det er ting som tyder på at det har en stagnerende og behandlende effekt.
Dette skyldes forskningsresultater som avdekker potensielle helsemessige fordeler
av L-Serin som er bra for helsen til ALS-pasientene. Mens forskning pågår, kan dette være et viktig funn for de som har nevrodegenerative lidelser. Bland de mest lovende stoffer i horisonten som kan hjelpe ALS pasienter er aminosya L-Serin og mineralet sink.

De riktige virkestoffene

Ofte er det slik at det ikke kun er en enkel faktor som avgjør kognitiv helse. Det kan være forskjellige årsaker til dårlig hukommelse og mangel på konsentrasjon. Smerter, svakt immunforsvar eller om man er sliten og utmattet, kan innvirke på om vi har energi nok til å fokusere, konsentrere eller huske så godt som man burde.

De fleste leger og forskere anbefaler fysisk aktivitet og et godt, balansert og variert kosthold. Dessverre er det ikke like lett for oss alle å ha et perfekt, balansert og godt nok kosthold og her kan L-Serin Hjerne være et positivt daglig kosttilskudd.

Dokumenterte og godkjente helseeffekter

Ingrediensene i L-Serin Hjerne er kjente, trygge og godkjent som tilskudd i både matvarer og helsekost.  Aminosyren L-serin produserer kroppen selv men produksjonen avtar kraftig med årene og forskning viser at det kan være viktig å ta tilskudd av denne viktige aminosyren. På oppdrag fra Mattilsynet i Norge har vitenskapskomiteen for Mattrygghet konkludert med at det er trygt å innta L-serin som kosttilskudd. Andre ingredienser som f.eks. Sink, D3 og B12 er det forsket mye på og har registrerte, dokumenterte og godkjente helsepåstander i Norge og EU.

Et utvalg av godkjente helseeffekter:

INVITASJON

Prøv L-Serin Hjerne GRATIS* i hele 60 dager!

L-Serin Norge

Ja Takk! Jeg ønsker å prøve L-Serin Hjerne GRATIS* i 60 dager!

1

Fyll inn ditt telefonnummer

2

Sjekk at adressen din stemmer og send inn

3

Motta din prøvepakke i løpet av få dager!

L-Serin Norge

Henter informasjon, vennligst vent noen få strakser.

Vi er overbevist og inviterer deg til å prøve!

Vi gir deg derfor hele 60 dagers forbruk GRATIS*, direkte levert til din postkasse.

Ingen bindingstid eller kjøpsforpliktelse på L-Serin Hjerne, du må bare gi oss beskjed om du ikke ønsker automatiske leveringer.

Du har selvsagt 14 dagers ubetinget reklamasjonsrett på første forsendelse. 

L-Serin Hjerne leveres trygt hjem til deg av

 L-Serin Norge AS er registrert hos 

Prøv gratis

Jeg vil gjerne prøve L-Serin Hjerne GRATIS* i 60 dager! Nå med fornøydgaranti!

order-form

Vi er overbevist og inviterer deg til å prøve!

Vi gir deg derfor hele 60 dagers forbruk GRATIS*, direkte levert til din postkasse.

I dag gir vi deg en ekstra FORNØYDGARANTI. Er du ikke fornøyd med effekten etter 4 måneder, får du pengene du har betalt for L-Serin Hjerne tilbake. 

Ingen bindingstid eller kjøpsforpliktelse på L-Serin Hjerne, du må bare gi oss beskjed om du ikke ønsker automatiske leveringer.

Du har selvsagt 14 dagers ubetinget reklamasjonsrett på første forsendelse. 

L-Serin Hjerne leveres trygt hjem til deg av